點解我張1080玩TOMB RIDER得797MHZ

有冇知點解..

DX11 MODE

機SPEC
i7-3820
asus p9x79 pro
antec 520w

但玩其他GAME又無事..

Reset 一次video setting 重點開一次機

Reset 一次video setting 重點開一次機
rock999v 發表於 2016-7-16 21:44

真係得左

但一改返D SETTING就出事..睇下咩SETTING出事先..

我有時都會咁, OVERWATCH/ EVOLVE 開GAME得300幾700HZ, 要重開機

AA用SMAA/FXAA, 唔好用SSAA,會跌一半以上
仿真頭髮最多用開始, 唔好用非常高, 咁理論上就無咁LAG
我都換左1080, 用i7 2600, 以下設定跟試片
https://www.youtube.com/watch?v=667P3KzXGh4

AA用SMAA/FXAA, 唔好用SSAA,會跌一半以上
仿真頭髮最多用開始, 唔好用非常高, 咁理論上就無咁LAG
我都換左1 ...
grxgr 發表於 2016-7-17 00:51

唔關事...係張卡FULL LOAD唔到..行得1半CLOCK...

BTW...DX12 MODE無問題..全高都順...
DX11 MODE就出事..

我有時都會咁, OVERWATCH/ EVOLVE 開GAME得300幾700HZ, 要重開機
cheaphin 發表於 2016-7-17 00:45

好鬼神奇..我之前個張又係咁..唔通係WIN10問題?上網CHECK過一輪都搵唔到原因..

好鬼神奇..我之前個張又係咁..唔通係WIN10問題?上網CHECK過一輪都搵唔到原因.. ...
chingchiu169 發表於 2016-7-17 00:53

唔知呀我之前行SLI無依個事發生
我暫時賣走一張行返單卡, 就有時會咁樣既情況發生, 都係同你一樣某隻GAME先會咁, 重開機又無事

試過超頻超過籠會咁,降返少少就冇事...

試過超頻超過籠會咁,降返少少就冇事...
Wanderer 發表於 2016-7-17 01:01

無超頻啊