[開箱] 由FE變做兩隻眼仔

事關我用FE SLI真係熱到一個點, 有啲GAME直情我開到80~90%風扇都係會無限降頻(witcher 3/ 羅拉), 好似降到1700左右

所以去搵相熟舖頭訂左兩張strix oc ver, 都等左幾耐下, OC版難求

------

約略摸下OC, core +75~+80摸頂了 vram無試隨便加200, 應該可以加到600~800吧, 之前張FE可以+700, Gpu-z gpu core顯示係1834, boost 1973, 打機會去到core 2105, 但唔知點解行time spy 得2088.

比起以前用1080 FE oc 1797/1924, 可以多超50core, 算唔錯了

-------

跑返之前完全玩唔到既game, 1080FE SLI 就算加80~90%風扇, 我玩唔洗2,3分鐘就直標 92度無限降頻(我有拉到120%/92temp limit)

宜家玩約略半個鐘係下面個溫度, (長行core +60, AUTO FAN)

我諗其他人用應該會再低5度左右, 因為我兩張卡中間有張SOUND CARD夾住左, 要就兩張卡行 x16+x16 唯有夾住佢

好彩前幾日淘寶左支千斤頂返黎, 張卡個尾宜家睇都有少少DUP低左

正野

呢部真係4K+4K

via HKEPC Reader for Android

好屈機

毒死人

真係唔明N記點解可以強調公板用料靚係邊

仲有無貨

仲有無貨
calvinchi 發表於 2016-7-23 08:44

無啦聽講好似今水返得4張,下一水等多3星期(?)
平時都唔點買asus卡,今次佢算對得住價錢,睇左好耐得zotac, palit, asus非公係值得用,但另外兩張太樣衰

無啦聽講好似今水返得4張,下一水等多3星期(?)
平時都唔點買asus卡,今次佢算對得住價錢,睇左好 ...
cheaphin 發表於 2016-7-23 10:00

無就算,叠埋心水等ttx
牙石呢張係最靚仔又夠涼,zotac都好正不過太大張

無就算,叠埋心水等ttx
牙石呢張係最靚仔又夠涼,zotac都好正不過太大張 ...
calvinchi 發表於 2016-7-23 10:26

zotac 放唔落, 成隻咸水角咁, 都估到你會TTX, 不過你諗定啲先, 佢如果都係咁降頻我覺得TTX仲勁