MSI afterbuner 不支援amd Mantle ? (win7)

換左張 amd 380 , battlefield 4 中行dirextx 11 可show 出來, 但行mantle 就afterbunter 完全出唔到監控數據

唔好話我話AMD喇(硬係問題多多), 都兩年前既問題, 到而家都未攪好
用380唔駛用mantle啦, 行返DX11得啦
果時講到mantle幾勁幾勁, 而家唔知去左邊

唔好話我話AMD喇(硬係問題多多), 都兩年前既問題, 到而家都未攪好
用380唔駛用mantle啦, 行返DX11 ...
bihari 發表於 2016-7-25 09:00

行mantle 玩bf4 快成5 ~ 10 格...

用380唔駛用mantle啦, 行返DX11 ...
bihari 發表於 2016-7-25 09:00

而家咪去咗dx12囉,都係show 唔到afterbunter 數据,係咪要轉位篤下m$呢

行mantle 玩bf4 快成5 ~ 10 格...
BigLaw 發表於 2016-7-25 10:32

我當年290x用過下mantle 打BF4,  玩落冇分別(過60fps),  試過玩玩下彈game  ,  又冇得校風扇speed  之後放棄mantle 行返DX

而家咪去咗dx12囉,都係show 唔到afterbunter 數据,係咪要轉位篤下m$呢
kcto 發表於 2016-7-25 10:40

afterburner唔support都可以插amd

仲有mantle嘅優勢咪係帶左落dx12

skydreamer888 發表於 2016-7-25 13:34

仲有Vulkan,升幅好明顯

skydreamer888 發表於 2016-7-25 13:34

明顯是AMD錯唔關MSI事,好似是