[操作疑難] MSI GTX 1070 Armor

有無師兄買左?
雖然我知道default setting 佢對扇係會過60度先轉
但依家佢idle 時個溫度都keep 住49-52 度 , Loading 就最高 79度
反而之前GTX 780 Loading 時82-85度, 但idle 會跌返落30-33度

唔知算唔算正常呢?

Idle Freq. 有無drop到?power saving...

有無師兄買左?
雖然我知道default setting 佢對扇係會過60度先轉
但依家佢idle 時個溫度都keep 住49-52 度  ...
Ronarch 發表於 2016-8-1 16:35

樓主,睇返個頻係唔係行緊好高

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

既然你都知佢風扇60度先會轉,咁仲有咩問題?如果你鍾意既,可以用MSI Afterburner逼佢長開風扇。

回覆 4# leave

逼左, 都好似around 38-40 度,
以idle temp 黎講都算高

想問下如果較張卡idle係60-70%轉速,打緊機果陣80-100%,咁長期對張卡風扇黎講會唔會有好大損耗?

想問下如果較張卡idle係60-70%轉速,打緊機果陣80-100%,咁長期對張卡風扇黎講會唔會有好大損耗? ...
pk9856123 發表於 2016-8-1 21:52

唔係不嬲大部分顯示卡都係咁架咩?

回復 7 #Ronarch

yes, 我係指所有卡

回覆  leave

Ronarch 發表於 2016-8-1 21:20

有冇開冷氣先?
不過Armor係散熱cut cost版, 差唔多喇, 怕熱gaming x好D, 冇開冷氣比間房高10度倒
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆  leave

Ronarch 發表於 2016-8-1 21:20

會唔會因為機箱對流未做好所以熱?? 仲有,我個張係GAMING X黎,高過我係正常