各牌子1070耗电比較,非公版=食电獸??

求其搵左三張,睇下....

其它自己找下
http://news.baidu.com/ns?ct=0&am ... n=2&inputT=2728
有啲比較系217W變352W......fps由51變多2~5左右,值唔值,自己諗了
唔知1060點暫時咪搵

當然要效能

N卡食電是性能表現你唔是唔知ma...

MSI Armor同palit同技嘉ITX版就應該用少好多電,其實唔玩極限超頻(水冷,液氮)應該唔洗供電甘多

要POWER完全唔THROTTLE張卡, 的確係要咁多電, 呢D先係好野
1070暫時黎講ZOTAC PGF, GALAX GAMER & HOF, POWER係最高

NVIDIA
950食到150W
970食到270W
980TI/TTX食到400W

""值唔值,自己諗了"" 呢句真, 駁唔到
效能提升絕對冇想像中大, 但熱力會急升, 嘈音亦相對提高好多除非轉用一體水

http://tech.sina.com.cn/n/t/2016-07-19/doc-ifxuapvw2296082.shtml

張影馳乜事反高潮
我覺得呢個測試相當有問題....

要POWER完全唔THROTTLE張卡, 的確係要咁多電, 呢D先係好野
1070暫時黎講ZOTAC PGF, GALAX GAMER & HOF, POW ...
1112311123 發表於 2016-8-4 00:19

其實岩,雖然pascel超唔起,但power limit高其實係好事,特別宜家正常人用火牛都會用大d,power limit當然越大越好

睇返970個測試,雖然無公版,但mini版應該差唔多,同oc版就分別無甘大了...

就黎條條topic 都係簡體搬過黎

求其搵左三張,睇下....

其它自己找下

有啲比較系217W變352W......fps由51變多2~5左右,值唔值,自己諗了
...
chrono213 發表於 2016-8-3 21:44

加電壓加得高,唔等於可以超得起,不過電就食左架啦
呢D版本對於某些想超頻或測試顯卡極限的人黎講係珍品
佢BIOS出廠超得少先2-5%,佢解鎖曬所有限制,你自己超,隨時超20-30%

依家1070跑分最高果張(ICE STORM UNLIMITED): 2,164MHz (+43.69%) / 2,400MHz (+20.00%)
非公空冷,水都未上

NV過半年換個散熱器同UNLOCK D 供電,再特挑晶片
官方超頻30% 1080,1070又可以出黎扮新卡1080 TI同1070 TI
AMD張R9 290升390都係快得6%, 以依家NV 同AMD的態度20%簡直就係半代更新