[開箱] 我的EVGA 1080 FTW - 我D第一次(s)

太多師兄先前已Po開廂/分測之類,咁我就跳過唔重複啦,主要想分享一下個人感受。

原本想買Strix OC, 結果有D運仔, 反而買到 EVGA FTW 1080, 有國際RMA仲正!

人生總有第一次;這是我幾多的第一次:

-第一次Po 裝卡文

-第一次買同用當時期頂/接近頂級display card

(無計,等買到,用到,新TTX已出貨,我又無S兩棟買佢,你地笑我啦 )

-第一次终於... 咁多年以來終於可以以Monitor native resolution 同差不多 Max setting 咁黎玩 game

因為行DCI 4K,我覺得冇必要行A A,咁可以令隻game又順少少,單卡1080始終未可以令全部game 4k 行到60fps, 但到 38fps or up 已非常滿足

相分享:

裝卡,antec P180 case, 同我一齊出生入死超過 6年,一齊步入中年

(低下有張 LSI SAS card)

隻Mon终於可以行返60Hz, 之前用 660Ti 最大只有 50Hz.

(LG mon. official requirement, 要 900 series up 先行到)

Clock,EVGA FTW 1080, 一切正常.

密封case,  無冷氣算係咁.

Some game screen, but limited by upload size, so small photo

Project cars

畫面真正 "正" 到無話可說

Division -- 作戰時 40FPS左右, 因 CPU 舊, i7 2600k only. (16GB Ram).

我覺得仲可以接受.

最後多謝我老死枝持我買尼張卡,而家買貴少少的玩具對我來講真係要有勇氣先得. (做左人老豆, 無計 ); 仲有之前各師兄有意無意間的分享, 令我明白公海訂卡的好處和方法, 同埋有 NowInStock.net

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

恭喜師兄

支持分享

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

公喜師兄
師兄冇開physx, 副卡我插返舊gtx980sc fps又高d

打機張卡幾度幾轉

恭喜師兄有新玩具

恭喜師兄有新玩具
不過都要錫番個小朋友買番玩具比佢

多謝各大師兄支持!!!

打機張卡幾度幾轉
1112311123 發表於 2016-8-6 22:30

C Hing:

Fan: 1050 rpm
Degree: 73 --> 有少少冷氣, 密封Case
GPU clock up to 1962
Around 35 ~ 40 fps in Divison.