唔好咁自大..... XD

之前因為舊機箱插唔落 1080, 所以換左賊船 750D 機箱...

早幾日見到有師兄分享十二蚊店窮人支撐架, 有 DIY 味又比筷子 elegant... 感覺真心正
尋日就去買左幾支玩下... 點知...

原來張卡同個機箱底根本冇 30CM 其實我真係以為我個箱好好好大

聽日要去買過碌...

最後簡單 post 下張新 card... 原本影左 d 相諗住打下開箱文... 不過呢度太多高質 post... 自覺不如... 求其 post 張算喇...
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

真心羨慕師兄個機箱放得落1080非公板,小弟個機箱只能用公板

真心羨慕師兄個機箱放得落1080非公板,小弟個機箱只能用公板
bbgirl223 發表於 2016-8-8 20:20

換左個機箱真係好爽!
upgrade 埋個 cpu 一體水部機又涼左好多... 第日仲可以上 E-ATX... (諗得太遠... 到時其實可能又換機箱 )

張卡真係要搵野撐一撐, 堅 "THE CARD"

我個機箱內籠離張GTX 1070外殼大約11 ~ 12 cm

我個機箱內籠離張GTX 1070外殼大約11 ~ 12 cm
b i T c h | S * 發表於 2016-8-8 21:11

師兄, 咁即係有位換卡啦

我果張貼住曬
不過部CD-ROM 已經拆番出嚟

我果張貼住曬
不過部CD-ROM 已經拆番出嚟
Once 發表於 2016-8-8 21:26

咁 fit... 唔駛拆啦

師兄, 咁即係有位換卡啦
issachar 發表於 2016-8-8 09:17 PM

唔會啦... SLI對我無咩用... 我用緊HD顯示器咋...

個人喜好, 個 harddisk cage 插返0係前面...
下面留位加風扇...

咁 fit... 唔駛拆啦
issachar 發表於 2016-8-8 21:34

其實果日係見拆機所以順便試下張ide 轉 sata adapter
點知比張adapter 搞到成分鐘先boot 到入windows, 所以放棄拆番出嚟