[操作疑難] 內顯比較

.
請教以下三者內顯比較
G3258  530  差唔多 ?  唔該各位
   網址 ://ark.intel.com/compare/82723,77488,46472

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 1# skw

差好遠
第一代HD Graphics得6個執行單元(EU)
HD Graphics 4400有20個執行單元(EU)

回覆 2# superspike

唔該哂 CHING
我問 G3258 HD Graphics 同第一代 i3  530  HD Graphics 比較
唔係 4160  HD Graphics 4400 .
請問G3258 HD Graphics 有?個執行單元(EU) ?

.

G3258 10EU

回覆 4# superspike

唔該哂 CHING
咁 G3258 HD Graphics 同第一代 i3  530  HD Graphics 唔係差太遠

.

回覆  superspike

唔該哂 CHING
咁 G3258 HD Graphics 同第一代 i3  530  HD Graphics 唔係差太遠

. ...
skw 發表於 2016-8-10 15:15

差好遠,足足差左3代

i3 530(i家族第1代)個Graphics其實只係GMA X4500整合左入去,不過因為架構唔同冇辦法直接用規格比較
不過呢個內顯真係幾乎完全只能文書用
佢比第一代HD Graphic(i家族第2代) EU6仲要弱好多

G3258(i家族第4代)既HD Graphics其實只係HD Graphics 4000小弱化版
呢代既內顯已經有一定程度既3D遊戲能力

回覆  superspike

唔該哂 CHING

. ...
skw 發表於 2016-8-10 15:15

i3 530嗰粒內顯廢到無倫...

回覆 6# tuyylihk

唔該樓上 tuyylihk 及 yjfoeg 二位 CHING 回應 ,
明白 , THX !!!!!!