新手求教 我想買張1060 點樣睇邊D顯示卡好D?

我想問下點樣睇  邊D顯示卡好D  我想買張1060   但我見價  都差很多
當我睇番張卡D的性能 發現d價  好似係呢2個黎出價
動態 / 核心時脈(MHz) & 記憶體時脈   呢2樣野會唔會影響到張顯卡的性能?  
買的時候  係唔係先睇呢2樣再去買?
我都唔知買邊張好了....求教

1:Palit GeForce GTX1060 Dual HK$HK$2,090-2,180
Base: 1506 MHz  Boost:1708 MHz

2:MSI GTX 1060 6GT OC HK$2,188-2,199
Base:1544 MHz  Boost:1759 MHz

3:ZOTAC GeForce® GTX 1060 AMP! Edition  HK$2,280-2,399
Base: 1556 MHz  Boost:1771 MHz   

4:ASUS DUAL-GTX1060-O6G  HK$2,480-2,760
Base: 1594 MHz  Boost: 1809 MHz (OC Mode)
Base: 1569 MHz  Boost:  1785 MHz (Gaming Mode (Default)   
點解會有2個  那買的時間點買-v-? 同佢講我要ASUS DUAL-GTX1060-O6G  OCMode/Gaming Mode ???

5:GIGABYTE GTX1060 GV-N1060G1 GAMING-6GD  HK$2,530-2,650     感覺買這張最好
Base: 1620 MHz  Boost: 1847 MHz OC Mode

6:ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING   HK$2,950 呢張好似最好同時最貴...  成3千-V-..."
Base: 1620 MHz Boost: 1847 MHz  Memory: 8208 MHz Gaming Mode (Default)
Base: 1645 MHz Boost: 1873 MHz (OC Mode)

最緊要睇你想洗幾錢,其次睇中意邊個外型同牌子

其他都浮雲

最緊要睇你想洗幾錢,其次睇中意邊個外型同牌子

其他都浮雲
bcy007 發表於 2016-8-14 21:40

無視3千果張以外  其他都OK   -V-   想睇睇邊張好D   
如果買3千張張 我加多幾百去買張2手1070算了-v-"

都係睇價錢、保養、樣
時脈既野,有D行官方預設,有D預先幫你超上少少,其實買番黎再自己超上都一樣,睇網上D 1060評測都輕鬆超到2000MHz以上

buy  1 or 2 (GTX1060)
If pay more $, why not buy GTX1070

都係睇價錢、保養、樣
時脈既野,有D行官方預設,有D預先幫你超上少少,其實買番黎再自己超上都一樣,睇網 ...
superspike 發表於 2016-8-14 22:31

0  果個數就係超頻?  
前面個數係果張卡正常的數  
後面果個係  最高超頻的數?

buy  1 or 2 (GTX1060)
If pay more $, why not buy GTX1070
bad3luck 發表於 2016-8-14 23:02

3Q   
1060同1070個價差好多-V-  又唔係UP好多
我本身都睇中2張1070   但
Zotac GeForce GTX 1070 AMP Extreme  公認超強  同時....公認最貴-V-..HK$3,860-3,999
第2張GIGABYTE GTX 1070 G1 Gaming  HK$3,490-3,899 呢張都OK  
想買2手  但少人放~_~ 我見到呢到2手有  但我唔夠LV   出唔到價....  無奈...

唔簡最平既1070?

後面果個系出廠時預設超頻值,
你可以再用軟件超到2000mhz d個晶片上限(當然超唔超到系另一個問題)

我買左g記平價版1060 雙風扇,oc版,非公

初頭超了  1695核心,1900多boost  跑分3dmark11 x分 6350多,後把心一橫,將記憶時脈直衝到2300,即9200mhz 而家接近6600

聽說1060評測中,最高可以超到2399,但我236x使用中