[開箱] [新手開箱]ASUS ROG STRIX-GTX1080-O8G-GAMING

各位C兄大家好,我見成3個月都冇人開過呢張卡既箱,只好膽粗粗地PO一次開箱文

先黎外觀

背面

開箱

內容

配件得咁多,一條2x6PIN轉8PIN,碟一隻,碼線貼x2

真身

舊愛980ti

上機圖

好大隻眼

gmetest

time spy

fire  strike

如果仲有咩想試可以後補,謝謝觀賞
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

支持開箱

順便上水啦ching

小弟今日都入左張asus strix 1070,   但發覺玩gta 5 唔可以100% full load,  通常gpu都係80%左右, 有80-110幾fps.        cpu用5820k@4.2ghz,   都係行30幾%.        仲有就係玩落個畫面都唔係好流暢(每隔幾秒就少少lag咁), 關唔關我用EIZO EV2450, 無G-sync所以個畫面有斷層咁

回覆 4# kin268

你用咩setting ???

師兄... 唔好唔記得拆咗背板張膠紙...

師兄... 唔好唔記得拆咗背板張膠紙...
b i T c h | S * 發表於 2016-8-20 22:43

張膠紙係可以唔駛拆架喎.

小弟今日都入左張asus strix 1070,   但發覺玩gta 5 唔可以100% full load,  通常gpu都係80%左右, 有80-110 ...
kin268 發表於 2016-8-20 22:35

照你咁講選低質數都會 lag
有無試過?

回覆 5# bottom

全開畫質, MSAA就X2咋

照你咁講選低質數都會 lag
有無試過?
sinicnz 發表於 2016-8-20 23:06

都會感覺有少少唔順,  但FPS係足夠, 保持80UP,  我諗緊關唔關個MON反應太慢. 但又無其他野可以試, 其實我講既LAG只係好小既唔順, 只係0.1秒左右既畫面不順(每隔幾秒就有), 因為平時都無打開機, 只係想換張卡黎玩GTA5