[操作疑難] 咁既待機溫度正唔正常?

人地review都37度,係咪我有問題?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

[img][/img]
人地review都37度,係咪我有問題?
DTS-ES 發表於 2016-8-29 23:08

你張卡風扇未轉~

回覆 2# dougdd

係咪要風扇轉才能低過40度?

回覆  dougdd

係咪要風扇轉才能低過40度?
DTS-ES 發表於 2016-8-29 23:36

可以話係, 但要低於40度都要睇好多方面如: 室溫, 機箱通風, 風扇轉速等等~
我用緊RX480, 你可以參考一下~

回覆 1# DTS-ES

人地室溫幾多你室溫又幾多

你見人37 就唔好以為自己37先得~
你依個系列好多牌子唔過某一個LOAD OR 溫度係唔會開fan

56其實唔算熱~

開左冷氣待機都行二千幾轉,有時三千轉勉強到39度,以前張6670待機都唔駛咁,之後張GTX950都唔駛咁。

我張470都50幾度風扇唔識轉暫時又唔識點調教風扇轉。

回覆 4# dougdd

唔明你張RX480比470用電少?

我張470都50幾度風扇唔識轉暫時又唔識點調教風扇轉。
sam009 發表於 2016-8-30 00:13

要入WATTMAN較溫度,比如最高65目標40,個風扇慢慢開始嘈。

開左冷氣待機都行二千幾轉,有時三千轉勉強到39度,以前張6670待機都唔駛咁,之後張GTX950都唔駛咁。:dizz ...
DTS-ES 發表於 2016-8-30 00:07

開冷氣都咁高~  係唔係機箱積塵冇鮮風入~ 定係冇執好D線阻礙左通風呀~