建議零售價係唔係已經收左山?

如果打後呢3個月,個價都跌唔番msrv?

香港以後係咪都會再出現,唔好講新出就

跌呢d廢話 ! 以後大家買卡都心裏有數嗎

,同唔需要等跌價,Epc亦唔需要再討論msrv

無話一定要平過建議零售價
而家見港豬超定價都狂搶 以後想平都難
要平去森林買

回覆 2# kadon

ching消費者係冇罪既,要怪怪班香港代埋定價高,好似國內消費品(有牌子)比香港貴一樣.......大陸人一樣要捱炒價

香港好似都冇乜點見有msrp(msrv咩黎)

就算有相比外國msrp咪又係炒到上天...

發佈會上講的msrp 係指美國msrp吧, 香港好似冇咩msrp吧?都係代理自己定.

乜野叫MSRV

如果打後呢3個月,個價都跌唔番msrv?

香港以後係咪都會再出現,唔好講新出就

跌呢d廢話 ! 以後大家買卡 ...
rock999v 發表於 2016-9-5 05:32

乜野叫MSRV
java2 發表於 2016-9-5 10:04

手民之誤吧, 應該是MSRP=建議售價

發佈會上講的msrp 係指美國msrp吧, 香港好似冇咩msrp吧?都係代理自己定.
Terence888 發表於 2016-9-5 09:52

可能真係有人以為間廠賣比美國代理的價錢會同香港代理一樣

Terence888 發表於 2016-9-5 09:52

msrp 是公版
RX 480 / 470 非公好似貴好多
RX 480 ~ US 300
RX 470 ~ US 250

網上有個大大既森林 係你自己選擇放棄

1060 6GB US$249 = 1942
1060 3GB US$199 = 1552
480 8GB US$239 = 1864
480 4GB US$199 = 1552
470 8GB US$199 = 1552
470 4GB US$179 = 1396

1060 已有乞丐版同 MSRP 價,470 單風扇都接近,唯獨 480 款少兼只有幾隻貴貨。480 另一問題係食電,造唔出 CHEAP CHEAP 單風扇版本。

其實 MSI 480 4GB GAMING X 新蛋都標緊 US$250,同香港同價。如果你要求隻隻牌子款式都同 MSRP 同價,咁你唔駛等都得。