[操作疑難] 換display card一問

宜家轉咗俾父親大人用既電腦張display card係4870x2,cpu係i7-920,6gb ddr3 ram,msi eclipse sli 底板,650w牛,但升咗去win10之後,4870x2既driver好有問題,搞到成日reboot,但好似揾咗好耐都揾唔到呢張display card既win10 driver,又唔想重新再裝番win7,所以想請教下咁多位師兄,如果淨係上下網,打下字,睇下相片,睇下movie咁計,應該用邊張diplay card化算而又有win 10 driver呢?  問題比較長,麻煩晒各位

問題係,你父親大人要用到邊個程度既卡先

文書糸,RX460夠哂

如果再平D,要等1050以下RX450果D唔知幾時又唔知會唔會出既卡,如果搵到既話上代N96 95重好

問題係,你父親大人要用到邊個程度既卡先

文書糸,RX460夠哂

如果再平D,要等1050以下RX450果D唔知幾時又 ...
cngaiyin 發表於 2016-9-5 12:20

師兄,唔該晒先,佢一般都係上下網,打下字,睇下相,有時睇下movie咁,唔會打機

要一張最便宜開機卡就可以了~~

回復 1 #fkjohnny

4870x2, 插左兩張顯示咭?

via HKEPC Reader for Android

回復 fkjohnny

4870x2, 插左兩張顯示咭?

via HKEPC Reader for Android
eg9843 發表於 2016-9-6 10:14

4870雙gpu板,單卡黎

要一張最便宜開機卡就可以了~~
李李李李 發表於 2016-9-5 15:59

咁要有埋win10 driver先得喎

4870雙gpu板,單卡黎
tuyylihk 發表於 2016-9-6 10:41

係啊,參唔多十年前嘢,不過仲健健康康,係無出win10 dirver咋

師兄,唔該晒先,佢一般都係上下網,打下字,睇下相,有時睇下movie咁,唔會打機 ...
fkjohnny 發表於 2016-9-5 12:32

你講呢d用onboard intel 都夠啦...

你講呢d用onboard intel 都夠啦...
hei99 發表於 2016-9-7 09:22

師兄,i7-920無apu