同一遊戲的話,Rx 480 8gb 比 ps4 好多少?

Ps4 價格同rx 480gb 差唔多,有d 難簡

(Ps4 仲可以玩vr)

via HKEPC Reader for Android

Ps4 價格同rx 480gb 差唔多,有d 難簡

(Ps4 仲可以玩vr)

via HKEPC Reader for Android
firedragonball 發表於 2016-9-8 18:30

一部PS4最簡單直接

RX480 玩GMAE可以行4K
PS4行唔行到4K?

ps4 pro年尾出,cpu 及 gpu也升級不少 有4.7 TELOPS及可以叫做玩4k(當然4k的話一定慢) 我推測應貼近i5 拍 470的速度

一部PS4 只係得i5配370
而一部PS4將會有i5配470甚至480

一部PS4 只係得i5配370
而一部PS4將會有i5配470甚至480
yjfoeg 發表於 2016-9-8 20:10

新ps4 pro已公佈gpu會比之前快一倍以上如只講硬件配置當然不及 i5 及 470,,,但這些机一向優化較好,所以我推測有i5加470的畫面

新ps4 pro已公佈gpu會比之前快一倍以上如只講硬件配置當然不及 i5 及 470,,,但這些机一向優化較好,所以我 ...
saiyuen 發表於 2016-9-8 20:23
硬件上有470呀...
舊ps4係1152 sp喎
兩倍係2304
仲有個八核呢? 8粒jaguar 喺針對性優化之下係有i5 gaming效能

硬件上有470呀...
舊ps4係1152 sp喎
兩倍係2304
仲有個八核呢? 8粒jaguar 喺針對性優化之下係有i5 gaming ...
yjfoeg 發表於 2016-9-8 20:34

ching我就係這意思,,可能我表達不好,詞不達意,請見諒

RX480 玩GMAE可以行4K
PS4行唔行到4K?
AL131 發表於 2016-9-8 18:45

到底個mon要有幾大
先需要4K

最少31吋至開始感受到效果