[開箱] 舊機升級, E5800 配 HIS RX460

話說今日走左去幫個姪女整電腦, 本身諗住好快搞掂, 真係中晒伏

本身個小朋友(其實都唔細, 都讀完大學 ) 話打LOL 好慢成日被男朋友話, 咁之後家姐生日就幫手睇下啦

結果出事啦  廠機仲要都唔知咩年代機, 行E5800 同 2GB RAM, 心諗上到網都偷笑啦

開埋機真係人都癲, 到底平時點用架....

之後佢阿媽 就俾左 1K 我咁就買張 HIS RX 460 算, 廢事買 GTX 950 被人話舊野

買佢主因都係細張加埋上插 6pin

上次有人問到有無得拆卡, 呢張平卡都可以拆得

幫小笨友移左D檔案同整理下個系統之後就開始試機啦

個機箱設計勁低能,顯示卡個邊無窿, 所以放係檯底咁既溫度算係咁啦

最後行埋轉 3DMark 無事就收工啦

真係唔好同人講自己識砌機, 咁就無左一日....
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

"樓主"好心貼多兩三舊加吓分整埋隻SSD落去啦...

"樓主"好心貼多兩三舊加吓分整埋隻SSD落去啦...
9s9s9 發表於 2016-9-12 06:17

傻既, 重裝 Windows 應該又玩多三四個鐘, 我未去到咁蠢,

2GB RAM ?
ykhk0930 發表於 2016-9-12 11:11

2GB , 盒有寫

回覆 3# wing230

諗住入門卡冇咩人會換HS

回覆  wing230

諗住入門卡冇咩人會換HS
hkjake 發表於 2016-9-12 13:34

有得拆出黎清下塵換散熱膏都好啦,

回覆 7# Chung1988

HIS 470, 480 非公版都可以拆風扇架

回覆 8# qaz82299788