到底STRIX 1060 定 1070 抵玩呢?

請問相差都成千幾蚊
CHING們俾下意見
其實本人玩最多就係WOW(2K MON)
最近更新7.0後有D場境都會疾疾地
係咪直接1070 OC好呢?
(而家用緊STRIX 970)

另外4790+M7H+1070 OC+2SSD+1HDD用CM V700應該夠推吧?

1070 .....

把1部吉姆 超到 出煙 , 裝幾多武器 , 都打不過1部 祼體版高達

最貴嗰張1060.見$2899...
尼D情況就直上1070....
1060…….2k以下才叫抵

把1部吉姆 超到 出煙 , 裝幾多武器 , 都打不過1部 祼體版高達
BigLaw 發表於 2016-9-18 17:55

RGM-79同RX-78嘅差距並無咁大囉

梗係1070

琴日見到中田賣MSI 1060 GAMING X $1950

呢個價既1060先叫吸引, 一係就直上1070

琴日見到中田賣MSI 1060 GAMING X $1950

呢個價既1060先叫吸引, 一係就直上1070 ...
rayw 發表於 2016-9-18 19:53

3GB or 6GB for $1950?

2K mon 確實 1070 比較好,如圖紅線,1070 先開到 60+ fps。
http://www.overclock3d.net/revie ... _gaming_x_review/15

MSI Armor 1070 做緊 $3130,造工比便宜的1060優很多,結結實實快30%+,加上 SLI,1060 真係吸引力細咗。如果問 ASUS STRIX 1060 ($2800) & 1070 ($3650),我畀得起 $2800 買 1060,一定買 $3130 嘅 1070 好過,至於再畀多 $520 買 STRIX 1070,我信仰又唔多夠 ,總之 $2800 買 1060 唔多化算。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

3GB or 6GB for $1950?
jzllee 發表於 2016-9-18 19:57

原來係3GB, 我都無睇清楚