[操作疑難] GTX960升GTX1060

GTX960升GTX1060 大唔大分別 值唔值得升?
定儲多啲上gtx1070?
以加部機spec
i7 6700k
z170 gaming k3
Antec Kuhler H2O H1200 Pro
550W

GTX1060比GTX960效能都有幾多增長,
如果可以, 最好儲多啲上GTX1070.

可以參考下
http://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&ptid=2322360&pid=35408289

趁 960 仲賣到 $1000,加千零蚊係值。如果只堅守 1080p 60Hz,1070 會大才小用,不過我睇你個 list 應該唔係。
1050 下月推出(USD149 起步),960 肯定會再跌價,要走貨好快手。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

估計1050 同960差不多
要賣快手...

估計1050 同960差不多
要賣快手...
rudi 發表於 2016-9-19 00:20

1060=980
1050 cut一組SM邊會跌到得一半,起馬都970level la

1060=980
1050 cut一組SM邊會跌到得一半,起馬都970level la
沙盒A 發表於 2016-9-19 00:24

我發夢時曾夢見1050可上到970

1060=980

我估計 1380MHz 不能超就是 960,能和其它 PASCAL 一樣超就 970/960 中間。

1060=980
1060 3GB 比起6GB已經閹左一組
你估1050閹多一兩組再閹落128bit會剩幾多效能?

升1070好D

趁 960 仲賣到 $1000,加千零蚊係值。如果只堅守 1080p 60Hz,1070 會大才小用,不過我睇你個 list 應該唔 ...
lionfish 發表於 2016-9-19 00:01

估唔到以加gtx960重賣到1000
頂 我用gtx960玩division開中特效得50左右 成日drop fps同疾機