買GTX1060定等多排買一代卡?

各位師兄
小弟學生無咩錢但想砌部新機玩
見1060出左無耐但又心思思想用1070,1080但又太貴
想問應該直接買1060定睇定d等佢出新一代卡先買?
thank you~~

我都好窮但想玩GTA
亦心思思想上1070

用緊垃圾1080p mon

係電腦節之前猶豫不決
最後諗清楚,我既考慮係
我只係想玩現有既GTA or hit既綠色game
應付到dx11就可以

1060玩GTA 1080p全開,唔開咁高shadow同低msaa,都有30-50fps
所以最尾決定gtx 1060 6GB
足夠應付現有既game,反而個樽頸位係我粒i5 2400
將來唔夠玩,將來再算
到時候再upgrade
就算買張1070都唔能夠保證應付將來大食既game

呢個係我既諗法

我都好窮但想玩GTA
亦心思思想上1070

用緊垃圾1080p mon

係電腦節之前猶豫不決
最後諗清楚,我既考慮係
...
Stevenchun 發表於 2016-9-19 19:57

乜1060係1080P 60fps都上唔到?

各位師兄
想問應該直接買10 ...
sashi 發表於 2016-9-19 18:41

1060 相應價位嘅下代卡(1160?)起碼仲有9個月先出喎大佬...

識等一定係等量子電腦

你嘅 case 建議等, 一路等一路儲錢, 一個月儲二舊, 儲兩年, 4 千八,兩年後 1080 應跌到 4800, 心願達成。
條件係呢兩年出乜咭都唔好理。

各位師兄
想問應該直接買10 ...
sashi 發表於 2016-9-19 18:41

趁細個就買左先。
唔係個個大左都仲有心情打機,我form6都已經開住部電腦齋上網唔知做乜好。冇keep住打機好多年喇

大個有得你玩係呃人架。

via HKEPC Reader for Android

乜1060係1080P 60fps都上唔到?
louishkepc2 發表於 2016-9-19 20:05

傻豬,1070都上唔到60FPS啦

不如買部ps4玩住先~

傻豬,1070都上唔到60FPS啦
200644600 發表於 2016-9-19 22:35

60 fps wor