[操作疑難] MSI Gamging App 安裝問題

小弟買左MSI 1070 Gaming X 8GB
上MSI官網DL 左最新版既 DRVIER 、MSI Afterburner、MSI Gamging App
裝完DRVIER&MSI Afterburne後打機都好正常。
不過裝MSI Gamging App果時 每次安裝到最後時,安裝程序都變左沒有回應=.="
強制關閉後,桌面有MSI Gamging App 個ICON 不過禁極都開唔到。
工作管理員入面見到MSI Gamging App行緊,不過都係無反應..........
反而Dragon Eye 開到仲用到...........

MB:Asus  H170 pro gaming
DRVIER 372.70
MSI Afterburne  4.3.0
MSI Gamging App 6.0.0.23

有冇師兄知咩事

小弟買左MSI 1070 Gaming X 8GB
上MSI官網DL 左最新版既 DRVIER 、MSI Afterburner、MSI Gamging App
裝完D ...
sandalshk 發表於 2016-9-23 11:10

如果你唔係玩張1070  燈既話,其實個GAMING APP係唔洗裝,用nvidia driver + msi afterburner

仲有最新DRIVER係372.90

如果你唔係玩張1070  燈既話,其實個GAMING APP係唔洗裝,用nvidia driver + msi afterburner

仲有最新D ...
DJAMU 發表於 2016-9-23 12:30

有得玩點解唔玩先

有得玩點解唔玩先
sandalshk 發表於 2016-9-23 12:33

因為你係望住個MON打機唔係望住個機箱打機,燈好死既0者

因為你係望住個MON打機唔係望住個機箱打機,燈好死既0者
DJAMU 發表於 2016-9-23 12:38

小弟用緊INWIN 805 仲放左上枱面
比我滿足下得唔得先

小弟用緊INWIN 805 仲放左上枱面
比我滿足下得唔得先
sandalshk 發表於 2016-9-23 12:45

係既係既,你試下Delete 左你本身個gaming app 同埋afterburner 之後裝多次個gaming app睇下得唔得啦~

ching
請問你的GAMING X 1070是用MICRON OR SAMSUNG MEMORY?
可用GPU-Z看到.
另外如果本月20號或之後買的.記得去攞FREE CODE (GEARS OF WAR 4)
https://gaming.msi.com/tw/promotion/nv_q4_never_fight_alone
記得去攞

謝謝!

係既係既,你試下Delete 左你本身個gaming app 同埋afterburner 之後裝多次個gaming app睇下得唔得啦~ ...
DJAMU 發表於 2016-9-23 13:34

好....我試試THX

ching
請問你的GAMING X 1070是用MICRON OR SAMSUNG MEMORY?
可用GPU-Z看到.
另外如果本月20號或之後買的. ...
10109090 發表於 2016-9-23 13:50

MICRON RAM啊........有少少失望
我睇台灣開箱文都係用三星RAM囉....
THX YOUR LINK

重新DL一次MSI GAMING APP就解決左個問題