想換gtx1060

我依家部機就
i5 4440
8gbram ddr3  
電供450w
gt 740
唔知推唔推到上gtx1060 6gb/3gb
因為我仲諗緊成部電腦買過部新定系買新零件會抵d
我部u又好似out左好多咁
希望各位師兄可以比下意見

推到,順手加ram

加8G RAM先, 買1060 6G(最平嗰堆三年保算, 二千五嗰D太貴不如上1070)
等下代先換啦, 依家應該夠你玩, 你一換就要換RAM CPU MB
你依家堆野仲有幾年保, 如果就完就唯有依家換...
I5唔會"推唔郁"或者"哂左"1060, 依家打機好睇重CPU同RAM, 唔似以前I5 8G 1600MHZ夠打機
我試過I7搭950, 950超到上1560MHZ, 又唔覺得950推唔郁I7 係950自己推唔郁自己, 2G VRAM太多特效要放棄, 反而係4.5G CPU同埋3333MHZ RAM幫補950唔少

回覆 3# 1112311123

我呢部機3年前買,d保養都過哂 岩岩好三年
今年玩個d game 都要較中低,eg overwatch rainbow6 gta5
黎緊D大作我又想玩,但又怕自己部腦run唔到
我依家筆直有4000$
系度諗除左粒u同機箱 其他都想換
ram 想換ddr4 又想換埋ssd 火牛450w又驚run唔到1060
下一代顯卡未出之前我諗我部腦已經壞左
聽人講1060 3g =gtx970 我又想入手
筆直4000$真系換唔到咁多野
師兄我應該繼續儲錢等下年定系點

回覆  1112311123

我呢部機3年前買,d保養都過哂 岩岩好三年
今年玩個d game 都要較中低,eg overwatch ...
billy3596 發表於 2016-9-25 15:28

過左就唔急啦等下代
450W足火夠推1080有突
邊有咁易壞
3G 1060你想長用就唔好啦, 過下癮就無所謂

換1060先冇問題, 但好似冇GAME送要1070先有
出多條8G DDR3 RAM
740點同1060比....你可以上YOUTUBE睇下1060 GAMEPLAY, 好多測試睇

筆直唔會嫌多

你成部換要上 I7

雖然話平有平砌貴有貴砌
不過我寧願直接入張 1070
chocolateice939 發表於 2016-9-25 15:50

好似1060冇份, 1070先有GAME送, 咪就真係唔差在上1070

筆直4000$....單純主機才夠吧....
樓主的主機其實不是太差....
換張顯卡就可以好好玩了....

就算換上未出1050也有很高CP的提升.....

回覆 6# chocolateice939

師兄可唔可以幫我整條list參考下