[開箱] XFX GRT RX480 8GB 開箱

MK 某間 , 減完$200 = $@!#) 元

XFX 好唔大方 , GTR級起碼要送CF CABLE 啦,

風扇可以拆, 更可比$換信仰藍光LED FAN
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

CPU : i7 3960x @4G
MB : Giga X79 ud3
Ram : DDR3 1333 4gb x 4
Power : Antec 520w Neo Eco

Default GPU 1288
風扇2400 轉左右 , Max core temp 68左右

GPU = 1328, fan ~2800 rpm , 以嘈雜計2800轉最高了, 張野可以加電再上 (但太嘈頂唔住)

( OC to black version)

GPU = 1330,RAM = 2100, fan ~2800 rpm , MAX 75度 , ,要+5 % GPU VCORE , 否則GPU 中途會趺番1300左右(沒有HAND)

AFTER BURNING SETTING

AMD CF唔洗cable ga la

MK 某間 , 減完$200 = $@!#) 元

XFX 好唔大方 , GTR級起碼要送CF CABLE 啦,

風扇可以拆, 更可比$換 ...
BigLaw 發表於 2016-10-2 00:01

幾代前已經唔洗用cf cable

回覆 1# BigLaw

Ching, thanks for your report

Now still decrease $200 for buying XFX RX4 series card?

我上個禮拜都喺嗰間買咗呢張卡, 開心使用中。
但唔知點解有時打機會閃屏, 但黑一黑之後又冇嘢

E+係老黃先要搭橋

我上個禮拜都喺嗰間買咗呢張卡, 開心使用中。
但唔知點解有時打機會閃屏, 但黑一黑之後又冇嘢 ...
lamchungning 發表於 2016-10-2 09:15

有閃屏或freeze 畫面一兩秒

係wattman 電壓 要再tune 過

回覆 9# zodiacniki

我淨係set過風扇轉速同溫度, 同埋GPU core clock MHz.
電壓點set?係咪要減少少?