換咩卡好?

用左年幾2年 SAPPhiRE DUAL-X R9 270X 4GB OC (但冇OC過)
其實宜家就算玩BF1 封測果時全normal 都好順既
但想求一張3000內可以開高D畫質(其實唔係主要, normal以上就得)
可以維持開緊GAME果隻mon 120fps以上(宜家dual mon一隻60fps一隻144fps)
同唔開冷氣打overwatch都可以低過70度(宜家會升到75度試過花MON, 未睇過BF1果時幾多度)既卡

希望可以比少少意見小弟

用左年幾2年 SAPPhiRE DUAL-X R9 270X 4GB OC (但冇OC過)
其實宜家就算玩BF1 封測果時全normal 都好順既
但 ...
腦殘 發表於 2016-10-7 15:22

非公 GTX 1060 , 做好機箱對流, 打機時只開玩GAME隻MON,OVERWATCH 關AA, 其他中或高,應該可以做到你既要求

用開270X
換470啦

有3k係我就直上1070

120fps以上,3k內可以嗎???

買最平果張1070 可能得

有3k係我就直上1070
kingking1001 發表於 2016-10-7 17:11

加多少少都得既
但問題係1070會唔會好熱?

我機箱裡面基本執到唔會有線突出黎影響箱裡面既對流嫁啦 (機箱SilverStone PS07 - 前2隻風扇入, 後面機頂各一隻出)
粒U (E3-1230V3)上CM212冇冷氣overwatch基本上50~60度

120fps以上,3k內可以嗎???
Frozen 發表於 2016-10-7 17:19

SOR 我除左識砌之外唔係好熟display卡
提高fps原來真係咁難嫁?
我宜家條display玩overwatch果時較靜態就 88~104
戰鬥果時45~8X都試過

加多少少都得既
但問題係1070會唔會好熱?

我機箱裡面基本執到唔會有線突出黎影響箱裡面既對流嫁啦 (機箱 ...
腦殘 發表於 2016-10-7 18:55

岩岩睇某報價網
有張inno 1070 dual fan 你個預算+$30已經有
就算3千2左右已經有D選擇

1070本身都唔算熱.之前仲有人特登買張返黎睇4K片,就係為在無咁熱
做好對流已經夠

至少對比起買1060有好大既提升先

岩岩睇某報價網
有張inno 1070 dual fan 你個預算+$30已經有
就算3千2左右已經有D選擇

1070本身都唔算 ...
kingking1001 發表於 2016-10-8 02:28

居然係咁
咁想問下如果3500budget有冇咩推薦?