【傳聞】RX 465 跑分流出

內地流出疑似 RX 465 跑分。有鑑於 1050 TI 很可能 GG 掉 RX460,RX465 可能要提早登場,逆襲老黃。心水清網友計出,這張卡是 1792SP,112 TMU,32ROP,1225MHz。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

江湖傳聞係 192BIT 喎
除非 RX460 再降價
如果唔係照睇目前水位就買唔過~~
wing230 發表於 2016-10-18 21:53

A卡好似未試過192, 呢張野GPUz都出256

A卡好似未試過192, 呢張野GPUz都出256
EVIS 發表於 2016-10-18 22:21

有double左嘅384bit嘅

但RX465 1792SP又係吹那象
896SP同2048SP個差距, 1792SP填唔到
不過又估唔到1050得950性能, 460又冇有怕

via Sony Xperia Z2

470最平好似都係1k4左右
460 4GB就1k左右
依張野賣1k2?

回復 5 #ten123456789

465應該係full spec P11 兼用埋fine tuned 嘅GF 14nm, 唔係打唔到1050

via HKEPC Reader for Android

470最平好似都係1k4左右
460 4GB就1k左右
依張野賣1k2?
ten123456789 發表於 2016-10-19 10:22

會不會是 470 的省電版 ?
非公 470 大多 8 pin

少一點 sp 可能只需 6 pin

cut shader 不如降頻好過
出張免6pin R470se行700-800mhz

950 已經 GG 掉 RX460,
洗乜1050TI !?

咁快有5字尾出?
咁會唔會有 475 485 495