如果只係想打LOL 同 Warcraft3 全高都順暢 咩卡最平?

什麼卡最平?
廢卡保養哪個最長?
哪個廢卡牌子是一定不要買?(即快壞)

WAR3=WARCRAFT III?

WAR3=WARCRAFT III?
hpkill 發表於 25/10/2016 11:26 PM

YES

lol用核顯都順
WoW就可能要gtx1060

(其實2者硬件要求都唔高,可能連1060都有突)

war3十幾年前既game,現任何行得到既電腦包括內置顯卡文書機都可開高順玩,至於lol現最新i3用內顯開高也可順玩

新出既1050/1050ti 都夠做 只係性能價比低

lol用核顯都順
WoW就可能要gtx1060

(其實2者硬件要求都唔高,可能連1060都有突) ...
GetA_Life 發表於 2016-10-26 07:44

wow 我i7-3770+gtx1070 全高都係剛剛90fps...
我玩144hz 都係開中低效先keep倒120fps以上

Zotac 網上登記五年保:
Zotac 索泰 GeForce GTX1050 Mini 2GB GDDR5 顯示卡        HK$ 930
Zotac 索泰 GeForce GTX1050TI Mini 4GB GDDR5 顯示卡        HK$ 1130
Zotac 索泰 GeForce GTX1050TI OC EDITION 4GB GDDR5 雙風扇顯示卡        HK$ 1240
Zotac 索泰 GeForce GTX1060 Mini 3GB 192Bit GDDR5 顯示卡        HK$ 1650       

LOL 乜卡都 OK,WOW 似乎 1050 2GB 都夠,呢啲 GAME 一般 N 卡會好啲,再上有 1060 3GB:

750TI + I3 + 16GB RAM

唔係問緊warcraft3咩 做乜會變左wow