[開箱] Zotac 1050Ti mini

買了短卡1050ti 11xx元,,,,,(中長卡msi 1050ti 13xx元)

只有卡一張,無碟,自己download

免插电,9cm風扇2P,無測速,靜

單漕鐵,有防氧化

用了7年 ATI 5770 升 GTX 1050Ti

因為舊機箱,卡短,散熱更易

idle 時
內顯I7 2600 - 31.5w
舊卡ati 5770 -52w
新卡gtx 1050ti  - 36.5w
I7 2600+p8z77m+16Gddr3L+mx200 512g+4t hd+FSP550 80白金
多謝收看
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

咁大個箱好心買470 啦

已少打機,間唔中打吓warship,aoe2
Ati 5770都可full high,但食电,等升級,
本想升750ti,忍了又忍,在460和1050ti考虑以下,升了1050Ti
怕470尾,頂Hard disk,
唔喜爱减弱版,一係就480

2GB RAM 版平 2 舊, 定買 4GB 好 (現在 D GAME 真係咁大食?

平 2 舊,是1050, 唔係1050Ti
平 2 舊 1050,9xx 蚊,,直情取代950, 750ti, 有4k 又省電,短卡

我都係由5770 升級, 不過升左去480到

我都係由5770 升級, 不過升左去480到
Zeta001 發表於 2016-10-29 23:41

用開a卡, 升返a卡,,,
唔習慣n卡.d色,看片較淡

大升級用左7年5770

2GB RAM 版平 2 舊, 定買 4GB 好 (現在 D GAME 真係咁大食?
rion 發表於 2016-10-29 23:22

YES, 2G好多特效開左/開盡會窒左, 4G空間大D

用開a卡, 升返a卡,,,
唔習慣n卡.d色,看片較淡
verykin 發表於 2016-10-29 23:54

......
NV控制面板 -> 影像 -> 調整視訊色彩設定