[操作疑難] RX 480 4GB選擇

原本諗緊RX470, 但因為送文明6, 所以想入張最平既480,上網睇過4gb夠玩文明6,基本上哩隻已經係我會玩既game中最食gpu ram的

綜合左幾間網上報價:
MSI RX 480 ARMOR, 4GB             $x6xx
HIS RX 480 IceQ X 4GB                 $x7xx
Sapphire RX480 NITRO+ 4GB    $x8xx
XFX RX480 RS 4G                          $x8xx

msi最平,但張卡成269cm長,我部umx1 plus 最盡可以放270cm既卡,張卡本身好似散熱麻麻,驚散熱唔好
我而家用緊張卡都係HIS,張480散熱唔錯,係差在我2年保
sapphire and xfx 好似都唔錯,但價錢同最平既msi差成200
想請教各位師兄有咩高見

低價卡當然買最平。。。。。。

低價卡當然買最平。。。。。。
Frozen 發表於 2016-11-26 10:19

有無牌子平得過張msi armor?

有無牌子平得過張msi armor?
lish 發表於 2016-11-26 10:25

應該無

可以去漢科開倉...

可以去漢科開倉...
yjfoeg 發表於 2016-11-26 13:09

問佢,佢話冇

原本諗緊RX470, 但因為送文明6, 所以想入張最平既480,上網睇過4gb夠玩文明6,基本上哩隻已經係我會玩既game ...
lish 發表於 2016-11-26 10:13

請問邊度買到msi rx480 4g 我揾唔到囉

回覆 7# ho99038
中央田網上報價

回覆 3# lish

HIS 480 4GD5 金X士 賣緊 $1649- 咯.

請問邊度買到msi rx480 4g 我揾唔到囉
ho99038 發表於 2016-11-27 00:07

沈日漢4有呀,470 1399 gaming版4G,1799 8G,480 4G GAMING 1899/8G 2199