顯視咭 hdmi/dvi setting問題

我想問下我用繄asus  B150M-A度版 顯視咭是asus gtx-650  Mon就三星B2230 ..我想問下我用dvi去個mon正常出到1980x1024解像度.我用hdmi出就畫面就拉長在..我在win 10的入面set解像度都set唔到正常呢?如果用hdmi應該要怎樣set呢..thx

我想問下我用繄asus  B150M-A度版 顯視咭是asus gtx-650  Mon就三星B2230 ..我想問下我用dvi去個mon正常出 ...
dennie 發表於 2017-1-8 21:19

Set 1920 x 1080.

試試這裡可不可以

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Set 1920 x 1080.
eddychoy04 發表於 2017-1-8 21:33

用dvi set1920x1080就無問題..但用hdmi就拉長在畫面

試試這裡可不可以
peterma 發表於 2017-1-8 21:34

我沒有這個軟件呢?可在那下載

我沒有這個軟件呢?可在那下載
dennie 發表於 2017-1-8 21:42

Here:
http://www.geforce.com.tw/driver ... orce.com.tw/drivers

回覆 5# dennie

?應該安裝driver時同時安裝,你用緊咩driver??

回覆  dennie

chriskbchan 發表於 2017-1-8 22:19

我用繄一個叫 Driver Booster 4的程式下載硬件的driver

Here:
eddychoy04 發表於 2017-1-8 22:16

謝謝已下載了..thx

回覆  dennie

chriskbchan 發表於 2017-1-8 22:19

我估佢可能係Win10裡面的N記driver