[操作疑難] 用開N記 值得為freesync 換A卡嗎

由細到大都係用開N卡, 最近因為平買左隻144HZ MON
買唔起G sync, 呢隻mon 有f sync, 聽講A記就出新卡
值得為free sync 換新A卡嗎? 前提而家張卡夠用, 升級也無問題

唔值
請支持freesync mon。
到最後intel igpu都support freesync + gsync mon冇人買之後,n記就會死死氣support freesync。

n卡係硬件上唔係唔support freesync,只係n記唔想做,冇必要因為咁換卡。

等5月A記出新卡, 再諗啦.

買一隻G sync MON買到兩隻freesync MON,
咁好賺老黃打死都唔開放freesync

開FAST SYNC已經好夠用,唔值得為左個FREESYNC轉卡

開FAST SYNC已經好夠用,唔值得為左個FREESYNC轉卡
DJAMU 發表於 2017-1-20 09:49

FAST SYNC同G/FREE SYNC 完全係兩回事

問題係而家最TOP的 RX480 應該行唔盡 144HZ,好可能多左FREESYNC但實際FPS少左

FAST SYNC同G/FREE SYNC 完全係兩回事
masseffect 發表於 2017-1-20 10:07

長期144FPS 玩GAME + FAST SYNC ,夠晒我用

長期144FPS 玩GAME + FAST SYNC ,夠晒我用
DJAMU 發表於 2017-1-20 10:36

人地係問緊FREESYNC
你又知人地玩緊嘅GAME 佢部機係可以永遠144FPS +?
你答樓主問題唔從樓主角度諗下?

人地係問緊FREESYNC
你又知人地玩緊嘅GAME 佢部機係可以永遠144FPS +?
你答樓主問題唔從樓主角度諗 ...
masseffect 發表於 2017-1-20 11:44

將隻144HZ SET 最高60HZ 行FASTSYNC 囉,咁咪解決左

60FPS都KEEP唔到,仲唔比借口自己換埋張卡?