[操作疑難] 有無人試過1080刷完BIOS後頻率一直低

無聊走去刷上O8G 結果唔穩定就用back up左BIOS刷返落去
結果MSI Afterburner顯示張卡既頻率好低
甚至玩game個fps低左

無聊走去刷A8G上O8G 結果唔穩定就用back up左A8G既BIOS刷返落去
結果ASUS GPU TweakII同MSI Afterburner顯 ...
pollux6c 發表於 2017-2-7 14:10

用GPU-Z,開PCI-E 測試,睇下有冇升返上去

另外你驅動程式有冇SET 最大效能?

用GPU-Z,開PCI-E 測試,睇下有冇升返上去

另外你驅動程式有冇SET 最大效能? ...
s84292 發表於 2017-2-7 15:05

邊個ver既gpu z有 psie test

驅動個到set左最大[attach]1958276[/attach]

其實咁樣有無可能可以拎上漢科到保養????

pollux6c 發表於 2017-2-15 11:07

你刷返原裝BIOS,拎上去話唔知點解永遠只係行600,應該會幫你搞

回覆 4# pollux6c

人為不受保...

回覆  pollux6c

人為不受保...
gundam2000 發表於 2017-2-16 09:41

刷回原裝 軟件點CHECK到你有無搞過遮,只要你唔講

你刷返本來BIOS, 攞上去扮唔知發生乜事

pollux6c 發表於 2017-2-15 11:07

唔知張咭會唔會記低刷BIOS 歷史記錄

刷回原裝 軟件點CHECK到你有無搞過遮,只要你唔講
隨機人生 發表於 2017-2-16 11:36

係咪刷錯bios吖?