就買4K MON, 可否介紹$1500以下的顯示卡?

請問唔打機,主要作執相和看 HD movie
謝謝!

1060 6gb 等下二手卡

剩係執相同要硬解
你買張1050 或者460都得1000都唔洗

MSI GTX1050 2GB GDDR5 雙風扇版 OC Edition $~870
MSI RX460 2G GDDR5 OC Edition $~850

1050就多8K硬解支援,ADOBE 有D插件支援CUDA會快D,用落兩張都差唔多

MSI RX470 ARMOR 4G GDDR5 OC $1350~
有閒錢就買呢張, 快一倍~ 不過唔打機真係冇分別

請問A記定N記的顏色靚D呢?
我一直都係用緊HD7770, 唔知升級後分別是否明顯?

剩係執相同要硬解
你買張1050 或者460都得1000都唔洗

MSI GTX1050 2GB GDDR5 雙風扇版 OC Edition $~870
M ...
s84292 發表於 2017-2-7 23:30

...
Mandom 發表於 2017-2-7 23:49

ching, 咁攪笑, 你要執相, 唔係要求校色和色準的嗎?
顏色靚D唔係違背左以上的用途?

...
Mandom 發表於 2017-2-7 23:49

依加d新卡好似有rgb同yc什麼 4:4:4簡 應該兩隻牌子色水唔會有太大分別

如果你真係咁注重色準,你係會自己較,果班買話自己買a卡係因為重視顏色真係得啖笑

如果你真係咁注重色準,你係會自己較,果班買話自己買a卡係因為重視顏色真係得啖笑 ...
sl110070 發表於 2017-2-8 04:07

汁相會買N卡,  顏色真係見人見智

1050夠晒玩啦