[操作疑難] MSI GTX1070 GAMING X 問題

各位,
事源家人幫部機升顯咭打機用,
買了 msi gaming x GTX1070,
上機裝好driver後,發現兩把風扇不轉動!
reboot機時,在未進入win10時有轉動,
但一進入win10就自動停咗!
究竟是咩問題呢?

Thank

各位,
事源家人幫部機升顯咭打機用,
買了 msi gaming x GTX1070,
上機裝好driver後,發現兩把風扇不轉動 ...
ontheway 發表於 2017-3-10 00:11

ZERO FROZR 智慧停轉
2008年MSI就率先推出的零噪風扇散熱技術,現在已經成為顯示卡的主流標準。此風扇設計可以在低負載使用情境下,停止運轉,保持安靜無聲;也代表著讓您的激戰時刻,絕不會被噪音打擾。

https://tw.msi.com/Graphics-card ... .html#hero-overview

ZERO FROZR 智慧停轉
2008年MSI就率先推出的零噪風扇散熱技術,現在已經成為顯示卡的主流標準。此風扇設 ...
royho 發表於 2017-3-10 00:13

原來係咁樣, 仲以為張卡有問題添,
Thank 師兄。 謝謝

咁張卡在幾多溫度上限時,會自動啟動風扇呢?

ontheway 發表於 2017-3-10 00:20

過60度

ontheway 發表於 2017-3-10 00:20

如果你想試有冇問題 ,可以用msi afterburner set 手動調教 風扇轉速

呢種設計唔多好用

呢種設計唔多好用
devilcat1 發表於 2017-3-10 03:34

點解呢,靜少少唔好,如果你想嘈D就搞100%轉速,咁就嘈一嘈

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

Thank 各位師兄。
想問多一問,msi 1080/1070 送 game,
是否要上代理攞?

點解呢,靜少少唔好,如果你想嘈D就搞100%轉速,咁就嘈一嘈

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPh ...
aeolian2009 發表於 2017-3-10 06:39

呢種設計 用係D 中階卡就應該唔錯 如果用係D高階卡既話 低熱時佢又唔轉 唔帶走D熱氣 到FULL LOAD 哥時 升溫又快 好快就60-70到 到60-70度先黎轉 又唔夠快帶走D熱氣 仲衰過平時靜係40%轉哥時