[操作疑難] [3.5/4] 970玩呢隻GAME超窒!!!

回覆 1# 1112311123
好明顯個三流reviewer 用1080p
搞到有 CPU bottomneck

應該開左高清

隻GAME唔算高階

但係2G VRAM都食唔到 其實會唔會係1700問題
1112311123 發表於 18-3-2017 07:56 PM

你有無睇留言架
YouTuber 都寫左 V-sync off , 但係隻game Dev 鎖左 60fps

但係2G VRAM都食唔到 其實會唔會係1700問題
1112311123 發表於 2017-3-18 19:56

係都要抽下970水...sosad
隻Game有D機用fullscreen會bug set唔倒解像度
A同N都一樣
好多人都要用borderless windowed扮fullscreen
但係用windowed mode會有好嚴重frame pacing
所以先會好似條片咁睇落勁lag
但其實大部分時間fps都keep倒60
另外D過場pre-render scene本身就係得30fps

利申: 買左隻Game, 玩緊

回覆 6# MobiusONE

請問點為知full screen set唔到解像度bug?

係咪用左full screen,解像度個位灰左無得揀?

PS.980Ti 1080p keep60,1440p 4x-60...2k同1080都幾明顯下,好難唔用2k

我都玩緊 不過全高無壓力

回覆 6# MobiusONE

係咪要用VPN 買?

回覆  MobiusONE

係咪要用VPN 買?
okutama 發表於 2017-3-20 10:24

上GP買個CD KEY就得