[操作疑難] 係咪所有顯卡在DUAL MON時都降唔到頻

1X HDMI,1X DVI-D,發現就算用R9 390 定GTX 1080 雙MON時CORE會在1430和MEM在12006,行PCI-E X16 3.0,唔識降低,但單MON時CORE會在784.5和MEM在800,行PCI-E X16 1.1,係咪所有顯卡都係咁?

1X HDMI,1X DVI-D,發現就算用R9 390 定GTX 1080 雙MON時CORE會在1430和MEM在12006,行PCI-E X16 3.0,唔 ...
隨機人生 發表於 2017-3-23 22:59

N記果邊可以用Nvidia Inspector>Multi Display Power Saver

P.S. A記唔識
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

N記果邊可以用Nvidia Inspector>Multi Display Power Saver

P.S. A記唔識
shimanong 發表於 2017-3-23 23:59

GTX1080無你呢個OPTION,不過我發現網上都有人有呢個問題,我係1隻144HZ + 60HZ MON,將隻144HZ MON轉落120HZ就識自動降頻了

GTX1080無你呢個OPTION,不過我發現網上都有人有呢個問題,我係1隻144HZ + 60HZ MON,將隻144HZ MON轉落12 ...
隨機人生 發表於 2017-3-24 00:17

我都係144加60, 識自動降頻

GTX1080無你呢個OPTION,不過我發現網上都有人有呢個問題,我係1隻144HZ + 60HZ MON,將隻144HZ MON轉落12 ...
隨機人生 發表於 2017-3-24 00:17

Nvidia Inspector係非官方軟件,冇理由冇喎…

Nvidia Inspector係非官方軟件,冇理由冇喎…
shimanong 發表於 2017-3-24 09:04

睇過其他GTX1080 POST都係無的,9系就有

睇過其他GTX1080 POST都係無的,9系就有
隨機人生 發表於 2017-3-24 10:22

係喎,可能144hz仲係太新ge技術關係。
P.S. 冇用開10系卡同144hz mon

係喎,可能144hz仲係太新ge技術關係。
P.S. 冇用開10系卡同144hz mon
shimanong 發表於 2017-3-24 10:40

NV一直都有144會降唔到最低頻率的問題,但只要調低一格到120就會正常返

以前用970已經係咁

NV一直都有144會降唔到最低頻率的問題,但只要調低一格到120就會正常返

以前用970已經係咁 ...
s84292 發表於 2017-3-24 10:51

已經轉左落120HZ,張卡IDLE降番成10度