唔知係唔係燒HDD

本來有4隻HDD係放係度用裸族既, 但係因為裸族要成日換好麻煩
今日諗住清下D HDD垃圾所以插灑入機
點知一著機花畫面, 之後重聞到味
心知不妙, 即刻停左之後再囉返出黎試 (我自己估係因為其中一條火牛線死左, 因為我係用cable management 牛既)
其中兩隻插返入裸族完全唔轉, Bios都認唔到
但係囉上手後面塊電路板就熱既
咁既情況係唔係燒HDD? 有無得保?
如果想救返d data的話要幾錢呀?
唔該灑
一隻640一隻500GB

回覆 2# 的帖子

因為我D data可以話可以要又可以唔要...
所以我想睇價錢決定救唔救
有無ching知如果救data要幾錢?
因為我本來聽日就要上去代理trade一隻HDD
所以如果救data太貴的話我就直接囉上代理換 (都唔知係好彩定唔好彩...)

原帖由 degtoshiya 於 2009-8-28 02:16 發表
所以如果救data太貴的話我就直接囉上代理換 (都唔知係好彩定唔好彩...)

如果去a shop搞就pm a sir問吧

原帖由 degtoshiya 於 2009-8-28 02:16 發表

救data一定唔會平啦...
如果d data係可要可唔要(其實咁樣講即係可以唔要啦...難道係"甜品"? dl過咪得囉...), 直接攞去換算啦... (冇希望就唔會失望...)

回覆 5# 的帖子

老實講係有甜野 (逃
不過有以前D作業同做緊既野個下先死, 重有去旅行既相
不過都無咩大不了...反正都就畢業orZ  而家做緊既頂多咪重做
所以救唔救都得, 所以真係救都只係救一隻
不過check左下係雜誌做廣告既韓新...500GB以上要4千-8千, 我諗可以直接囉去換orZ

呢啲情況可以好貴, 睇吓係motor or淨PCB壞, 分分鐘要去clean room做