頂唔順隻WD 1001FALS.... 實在太熱!

隻野本身已經嘈... 如果加把fan就更嘈... 激鬼氣隊個heatsink上去...
即刻由49'C降到44'C.... 低左5'C...
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

HDD加把扇仔吹住下, 就已經ok喇, 一般硬碟低於55度工作都應該冇問題
不過你都49, 好邊皮下, 連續讀寫可能就過ga喇

原帖由 Travis 於 2009-9-1 04:24 PM 發表
HDD加把扇仔吹住下, 就已經ok喇, 一般硬碟低於55度工作都應該冇問題
不過你都49, 好邊皮下, 連續讀寫可能就過ga喇

就係唔想佢嘈同埋多塵先至唔用fan...
WD idle都49'C.... busy隨時上52'C...
下面隻死雞ES.2就算read/write 15mins都只係得44'C... idle 42'C...

邊個放 OS 先 .......

原帖由 sckds 於 2009-9-1 05:19 PM 發表
邊個放 OS 先 .......

死雞...

用 1001FALS 黎 BT

請問個散熱器用咩固定?幾型下

原帖由 TeraBytes 於 2009-9-1 16:16 發表
隻野本身已經嘈... 如果加把fan就更嘈... 激鬼氣隊個heatsink上去...
即刻由49'C降到44'C.... 低左5'C...

Oh! The idea is very nice.

原帖由 sckds 於 2009-9-1 06:18 PM 發表
用 1001FALS 黎 BT

係...
本來想買多隻HDD來行BT, 轉隻1001FALS行OS....
但今年都冇隻牌子既產品穩陣.... SSD又唔夠大... 到而家都未買...

原帖由 lastphoenix 於 2009-9-1 06:21 PM 發表
請問個散熱器用咩固定?幾型下

冇野固定... 冇散熱膏... 就咁放上去....