用緊一萬轉hdd 做c driver ,bt 有冇影響?

我個c driver 係暴龍.
所有bt 既野都係哂另一個hdd到..(install ,download左既file)
但bt 會唔會影響c driver ?!
我又唔識睇佢有冇係c driver load緊野..

BT data 不是放在 C:, 影響好少

無論你點BT 都唔會影響HDD, 最多係溫度先影響大.

forget 發表於 2011-9-11 01:41

溫度其實唔系最大,睇下呢個research啦。
反而high util(BT)過左5年,就開始容易出現問題。
睇SMART D數據,會俾到D預警。

http://static.googleusercontent. ... s/disk_failures.pdf

溫度同轉數速度最大影響HD
HD 不段寫入資料溫度上升..轉數加快
就會好易死

BT data 不是放在 C:, 影響好少
cykwok 發表於 2011-9-10 12:59

咁就好了..因為聽人講..bt 個 buffer 會係 c driver = =

溫度同轉數速度最大影響HD
HD 不段寫入資料溫度上升..轉數加快
就會好易死 ...
android.root 發表於 2011-9-11 14:21
溫度其實唔系最大,睇下呢個research啦。
反而high util(BT)過左5年,就開始容易出現問題。
睇SMART D數 ...
t101 發表於 2011-9-11 14:00
forget 發表於 2011-9-11 01:41

咁其實對我個一萬轉有冇影響?!

唔使擔心, bt buff 可以set ram
再加上萬轉hdd好'com'

mrrrwhat 發表於 2011-9-13 10:33

yes, 10000rpm其實屬於enterprise級HDD
人地server用既HDD, workload仲大過BT啦

mrrrwhat 發表於 2011-9-13 10:33

原來係咁...咁個buffer 係唔係愈大愈好?!... 太大會唔會有反效果?!