[開箱] WD 30EZRX 3TB

隻WD 3TB買左返屋企插落原生SATA II 度(因SATA III冇晒位),入windows 冇反應,係磁碟管理都唔見隻3TB,
咁就將隻3TB插落非原生SATA III度,開機入windows,係磁碟管理就認倒隻3TB,設定為GPT之後就用得

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我用790gx, 都冇sata 3,
都一樣照認到, 用到喎

我用790gx, 都冇sata 3,
都一樣照認到, 用到喎
redhothits 發表於 2012-5-15 22:11

我都唔知喎,插落原生SATA就用唔倒

我都入左隻,放入機內,initialize時自動分在2個partition, 1個2G, 另1個0.7G, Format左2G果邊,但0.7G果隻allocate唔到,點算?

我部機行Vista, 冇SATA III, 得SATA II.

幾錢??

我都入左隻,放入機內,initialize時自動分在2個partition, 1個2G, 另1個0.7G, Format左2G果邊,但0.7G果隻 ...
alienathk 發表於 2012-5-16 00:01

係磁碟管理度由MBR轉做GBT,試下

幾錢??
mark2010 發表於 2012-5-16 00:03

$1255

係咪底板唔support 3T?
update 個bios 試試

係咪底板唔support 3T?
update 個bios 試試
zta 發表於 2012-5-16 00:47

唔關底板事,用倒了

係磁碟管理度由MBR轉做GBT,試下
ngauwong 發表於 2012-5-16 00:31

唔係好識點set GBT, 可唔可以教下點做,謝謝!