[開箱] 眾裡尋它千百度 - Hitachi 7K3000 2TB HDD 開箱

六月出左新機,,當時只係買左隻M4,,data仲要擺係隻舊250GB HDD,,
當然唔夠用啦,,所以想買隻大嘅HDD,,諗住長用
最初有睇過WD,奈何GREEN好似好易死咁,,
black雖然有5年保,但太貴,唔抵買
死雞係平同快,,但係得2年保,,心理上用得冇咁安全,,
所以最後就睇中左hitachi嘅7k2000~
不過要買都好難,,首先x刀唔會keep hitachi嘅貨,,所以冇貨
另外2C嘅都係alevel保,,聽聞好難頂,,所以我都唔買
最終係jumbx搵到係漢4保,,但係冇vst同建達嘅,,心入面猶豫左一陣...不過都係買啦~

都唔明點解個盒同個標籤係掉轉=,="

漢4保3年~

用上完全密封嘅防靜電袋

終於見真身

附上測試:
config:
HDD: Hitachi 7K3000 2TB SATA3/64MB(駁上底板嘅SATA2)
CPU: Intel i5-3450
MB: ASRock Pro4-M
RAM: Corsair DDR3-1600MHz
Display Card: MSI HD7770
火牛: ANTEC NE520C
SSD: Crucial M4 128GB

速度唔錯~總算見得人~

我個日去JUMBX買,,見到仲有4X隻~ching們有興趣可以去睇睇~

咁新7月貨仔,正,雙碟

呢隻性價比O唔OK??

珍X 咩價位?我果日係 Comdxx 大舖入左隻A-level 備用($89x)~ 因為之前果幾隻都無事~ 夾我 所以都唔怕~ 驚好快又無貨~ 都係買定好 d

而家仲用2TB ge

珍X 咩價位?我果日係 Comdxx 大舖入左隻A-level 備用($89x)~ 因為之前果幾隻都無事~ 夾我  所以都唔 ...
筒仔 發表於 2012-8-2 06:31

$899~抵玩~!

而家仲用2TB ge
roy0307 發表於 2012-8-2 10:31 AM

用緊XP~ 用2TB 岩岩好~

1TB per disk?? Seems Seagate 2TB is faster......(and cheaper of course)

1TB per disk?? Seems Seagate 2TB is faster......(and cheaper of course)
rockie577 發表於 2012-8-2 11:17

Hitachi 3年保ma....
所以唔買ST

回復 1# gary0916
這是Hitachi 7K3000