[購買問題] 7x24版, 企業版, Digital Video版, 會唔會襟用D?

Seagate ST3000DM001 3TB Barracuda SATA3 6Gb/s /64MB HDD       
Seagate ST3000VX000 3TB Barracuda SV35.5 SATA3 6Gb/s /64MB HDD (7x24 Digital Video)
Seagate ST33000650NS 3TB Constellation ES SATA3 6Gb/s /64MB HDD (7x24 企業版)

3款唔同價錢, 效能/耐用度有冇分別??

應該係企業版最耐用,Digital Video個用法只不過係唔同,如果用係防盜方面D/V應該耐用過普通個隻

Seagate ST3000DM001 3TB Barracuda SATA3 6Gb/s /64MB HDD       
Seagate ST3000VX000 3TB Barracuda SV35.5 SA ...
dellguyz 發表於 2013-5-27 09:56

seagate 企業版壞過兩隻,而家多數用 WD 企業版

企業版其實係買個服務...
家用不如買多隻還比較實際...

lordvalkyrie 發表於 2013-5-27 15:29

呢樣又真呀!
DV 版定 Enterpise 版, 一樣可以用兩野就死, 電子野要死擋都擋唔住!

hardware上佢地係冇分別??

會好d......

lordvalkyrie 發表於 2013-5-27 15:29

如果企業版做到7×24上門換硬碟 貴黑碟一部價格就合理

如果企業版做到7×24上門換硬碟 貴黑碟一部價格就合理
強國人 發表於 2013-5-28 14:39

我只知負責網絡的同事說, 他們 Server HDD 有問題, 只要打電話, 就有人去 Data Center 幫佢換.
不過應該有 Maintenance contract 的, 後面當然要俾錢啦.
家用的就算用 Black.... 點都做唔到吧.

我只知負責網絡的同事說, 他們 Server HDD 有問題, 只要打電話, 就有人去 Data Center 幫佢換.
不過應該 ...
lordvalkyrie 發表於 2013-5-28 14:46

如果你在腦場買 企業版 服務就是自己去代理 我認為唔買好過買

如果你在專門做十卜公司買 價錢貴少少 但是即日 什至2 3小時仆倒去你公司