[操作疑難] HDD Bad Sector

各位CHING, 小弟有隻2.5" 750GB HDD 之前Scan 到有好多 Bad Sector. So, 我就做左一次 Low Lv format. 但都係有 Bad sector, 咁係唔係收左皮

各位CHING, 小弟有隻2.5" 750GB HDD 之前Scan 到有好多 Bad Sector. So, 我就做左一次 Low Lv format. 但都 ...
kelvinhon1986 發表於 2014-6-23 10:48

係,好大機會用唔到,快 d 做 backup

請盡快 backup,會好快打柴

請盡快 backup,會好快打柴
kachun629 發表於 2014-6-23 15:36

都做左low level format.. 應該backup左啦, 想救返來用啫.

都做左low level format.. 應該backup左啦, 想救返來用啫.
mcdull 發表於 2014-6-23 15:45

Ching 岩哂, 只係想睇下有冇的搞,順便學下野

mcdull 發表於 2014-6-23 15:45

我試過正常用捱到一個星期到

我試過正常用捱到一個星期到
kachun629 發表於 2014-6-24 00:32

經驗之談, 有時間留來煲套四仔好過.

試下用呢個軟件哦唔哦K
HDD Regenerator v1.71 2009 (修复硬盘物理坏道)

試下用呢個軟件哦唔哦K
HDD Regenerator v1.71 2009 (修复硬盘物理坏道)
hyoma 發表於 2014-6-24 13:39

Thx Ching, 今晚反去試下先

呢個軟件掂,我隻WD640,幾年前發理有badsector,啲資料無晒,後來用軟件救返資料後,跟住用呢個,一直正常用到依家仲用緊