[保養相關] 聯強換貨Seagate

而家有無識別全新定翻修貨?
我個隻多左張藍色間條 加 條碼係側邊,有無鬼祟野?

藍色邊Label等於番修貨.
同埋佢會印住Certified Repaired HDD.

finepix 發表於 2014-7-2 22:30

唔見有Certified Repaired HDD喎

換貨都係比新貨你,但係佢會改左個日期加貼番張藍色貼紙
例如你隻WD得番1年保佢都係換隻新加改貼紙

finepix 發表於 2-7-2014 22:30

綠色邊label先係番修貨丫馬.

換貨都係比新貨你,但係佢會改左個日期加貼番張藍色貼紙
例如你隻WD得番1年保佢都係換隻新加改貼紙 ...
lung753951 發表於 2014-7-2 22:45

貼紙改日期有
但張白色有條碼+藍間條係用作乜識別呢?
換貨定係做零售?

其實你驚乜?

Recertified hdd dies pretty quickly.   I've two WD recertified stuff died in one year.   If possible, better stay away from recertified items and always insist for brand new replacement.  Btw,  聯強 always has plenty of recertified stock on hand.

其實你驚乜?
ocake99 發表於 2014-7-3 09:09

壞喎,唔驚?

我自己覺得HD 係信唔過,所以Backup 好重要,有Backup 我唔會驚囉!