[操作疑難] 最近又 B死左隻 1TB,應該買咩好?

用分 partition 黎玩 BT 都係唔掂
死一 part 其實都係成隻出問題 ...

係咪應該買 手指黎 BT?

用手指太慢,買隻最平的1T好過

利申:NAS用手指做CACHE去BT

harddisk個環境係點會唔會好熱?
BT software  cache set幾大?
我有3隻碟BT
其中一隻係4年既sea-gate 全部安好

我覺得BT的harddisk 好難死

B左4萬幾粒鐘
PS: 之前隻用黎放photos + data 的6401仲快死
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

都講左9萬幾次,玩bt駛鬼partition,用隻舊500G打下專係B仔,又唔怕B死,檔案用得先移去大硬碟,我隻250G B仔超過10年仲好健康,凡事唔駛死古古既

最近又 B死左隻 1TB,應該買咩好?
fatdog 發表於 2014-12-8 04:03 PM

將HD當消耗品

1. 最平
2. 最長保

至於1定2行先,視乎樓主人品好唔好

kenleung369 發表於 2014-12-8 04:06 PM

USB2手指既throughput分分鐘慢過HDD
USB3既又貴 

kenleung369 發表於 2014-12-8 16:06

我因為 ram 有多
用 ramdisk cache

harddisk個環境係點會唔會好熱?
BT software  cache set幾大?
我有3隻碟BT
其中一隻係4年既sea-gate 全 ...
紫河馬 發表於 2014-12-8 16:14

唔會太熱 around 40
cache 最大落 ramdisk

我覺得BT的harddisk 好難死

B左4萬幾粒鐘
PS: 之前隻用黎放photos + data 的6401仲快死 ...
Prorock 發表於 2014-12-8 16:21

我呢隻 hitachi 2萬幾 hour 死左 。。。