[其他] seagate 3TB突然死,是否沒救?

估唔到隻ST3000DM001會快死過我個2隻WD640同日立2TB

打打下機突然叫,重開機叫幾吓GAGA聲就話搵唔到隻硬碟,仲要比距卡死入唔到WONDOWS

保養又得2年,過在保,多一年就有得換

請問隻野係未冇得救?

no sorry

咁以家邊隻3TB穩定底買?保養最長幾耐?

估唔到隻ST3000DM001會快死過我個2隻WD640同日立2TB

死雞快死過WD同日立 極度正常喎...
-=-=-=-
換新 你拎黎做咩既先

BT 放片

而家係未東芝最低玩?

距3TB有2種,Toshiba AV Edition 同Toshiba DT01ACA300 分別係邊度?

BT 放片

而家係未東芝最低玩?

距3TB有2種,Toshiba AV Edition 同Toshiba DT01ACA300 分別係邊度? ...
sum888 發表於 2015-1-19 03:50

但見網上啲人講 TOSHIBA 雖然平, 但相對較易壞喎! 唔知係未真架呢?

但見網上啲人講 TOSHIBA 雖然平, 但相對較易壞喎! 唔知係未真架呢?
sonycliepda 發表於 2015-1-19 08:24

呢度係有人咁講過.
所以我始終都係用wd

但東芝唔係=日立硬碟咩????

sonycliepda 發表於 2015-1-19 08:24

我經驗係seagate 3t 最差

seagate真係差,上GOOGLE睇距呢隻3TB好易壞
未試過SMART顯示健康又只係用在2年多D但又冇不正常關機壞碟,當時仲買在1668$
最近自然死硬碟WD250G 都用在7年BT 先好似距咁壞法,仲要唔係距咁打打下機壞