[操作疑難] 東芝 Flashair Wifi SD card 32 G

剛買了呢張咭, 諗住用响部Sony A350, 點知攪咗成晚都唔可以scan到個ssid, 試過將部機 set 咗做 live view mode 都唔得, 但就發現係睇相 mode, 佢用來 manual 開關張圖係"unable to display", 唔知關唔關事?有冇高人可以指點一下。

unable to display唔緊要, 最緊要係可唔可以lock/unlock?

剛買了呢張咭, 諗住用响部Sony A350, 點知攪咗成晚都唔可以scan到個ssid, 試過將部機 set 咗做 live view m ...
Alexwai 發表於 2015-4-23 13:54

你肯定張咭SUPPORT依部機?

eyefi就support好多機, 其實牌子支援麻麻. 我自己買了eyefi,真係物超所值.

剛買了呢張咭, 諗住用响部Sony A350, 點知攪咗成晚都唔可以scan到個ssid, 試過將部機 set 咗做 live view m ...
Alexwai 發表於 2015-4-23 13:54

依張卡只行wifi 2.4GHz, 會唔會你device只set 用5GHz而search 唔到個ssid

ps 我用canon 舊dslr 配ipad 係無問題

(Sent from HKEPC ios app)

unable to display唔緊要, 最緊要係可唔可以lock/unlock?
KinChungE 發表於 2015-4-24 20:24

我唔知點做, 點可以知充道?

依張卡只行wifi 2.4GHz, 會唔會你device只set 用5GHz而search 唔到個ssid

ps 我用canon 舊dslr 配ipad  ...
happyt610 發表於 2015-4-25 07:29

我試過將張 card 放入Panasonic 相機到係可以scan 到的,

eyefi就support好多機, 其實牌子支援麻麻. 我自己買了eyefi,真係物超所 ...
papayaroot 發表於 2015-4-24 22:36

試下得唔得, check 過市面上冇張card 係support 呢部機。

試下得唔得, check 過市面上冇張card 係support 呢部機。
Alexwai 發表於 2015-4-25 09:29

有D機係因為外殻問題, 會遮哂wi-fi訊號, 咁就乜卡都用唔到

eyefi就support好多機, 其實牌子支援麻麻. 我自己買了eyefi,真係物超所 ...
papayaroot 發表於 2015-4-24 22:36

我見樓主部Sony A350 都唔on list wor
http://www.eyefi.com/cameras

當然TOSHIBA FlashAir 都唔見有A350
http://www.toshiba-sdcard.com/compati/flashair_list.htm

我見樓主部Sony A350 都唔on list wor

當然TOSHIBA FlashAir 都唔見有A350
happyt610 發表於 2015-4-25 14:17

所以咪問樓主係咪知道SUPPORT先買囉