[操作疑難] 停電之後甩晒Raid

宜家Rebuild緊, 但如果停多次電,D Data 係咪一定無得救?

每Set Raid要Rebuild 2隻,
宜家每Set Raid Rebuild緊第一隻 47%,
我可唔可以熄左機先, 下次先繼續Rebuild ?
Thanks

試下重新建立raid, 設定要同之前一模一樣, 之後用testdisk掃返個partition table:
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step

PS. 16隻2T咁多

試下重新建立raid, 設定要同之前一模一樣, 之後用testdisk掃返個partition table:

PS. 16隻2T咁多 ...
frankiepoon 發表於 2015-6-5 01:29

Thanks, 希望可以順順利利Rebuild完成

你呢個規模行RAID,點可以唔用UPS...

其實你係唔係re sync? 唔係rebuilt?

你呢個規模行RAID,點可以唔用UPS...
yjfoeg 發表於 2015-6-6 10:05

就係部UPS出事 

其實你係唔係re sync? 唔係rebuilt?
ArHo 發表於 2015-6-6 16:12

MSM show Rebuild ... Rebuild 之後都自動sync多次,
btw... 最後所有 Data 都無事, thanks god

就係部UPS出事 
pandahk 發表於 2015-6-6 21:09

Dual Power, 一隻駁街電, 一隻駁UPS

Dual Power, 一隻駁街電, 一隻駁UPS
AC360 發表於 2015-6-6 22:31

就係無Dual Power