[購買問題] 東芝 UHS-I microSDHC 48MB?

早幾日喺旺電珍X買左張東芝microSDHC,之後睇番發覺係"水"代理。
上網搜尋其實唔見太多資料,反而有D擔心係咪真係正牌東芝咭,有冇c hing知道?

http://www.books.com.tw/products/N000597700

貪平?  

據我所知, 東芝(Toshiba)記憶產品的港澳區指定代理商是 :
MUSE Digital Ltd (微思數碼)

一時興起冇為意到

(Sent from HKEPC iPhone app)

我比較挑剔, 買card一定揀"大"代理, 唔介意俾貴啲.
eg. supply consultants, viewking, good century, microworks etc.

話時話, 其實A-Power算唔算"大"代理 ?

我買親係黃金都係揀微思。果次冇留意到就走左。

而家己當冇保(見有人提有=冇)

問題係想搞清楚東芝係咪真係有出過張咁樣既紅白咭。。。

(Sent from HKEPC iPhone app)

我買親係黃金都係揀微思。果次冇留意到就走左。

而家己當冇保(見有人提有=冇)

問題係想搞清楚東芝係咪 ...
65c02 發表於 2015-7-23 13:52

微思好似冇得即刻1換1
同埋東芝得5年保,5年前壞左即係掉得

微思好似冇得即刻1換1
同埋東芝得5年保,5年前壞左即係掉得
Johnny1988 發表於 2015-7-23 13:56

所以我少買東芝.  就算samsung都係得10年保 (當然有人話夠有凸)

transcend, kingston, sandisk (比較high-end嗰啲) 就 life-time warranty

貴價貨一定揀有 life-time warranty

有無試下測速 ?

我買最平, 水貨 ok

我比較挑剔, 買card一定揀"大"代理, 唔介意俾貴啲.
eg. supply consultants, viewking, good century, microworks etc.

話時話, 其實A-Power算唔算"大"代理 ?
pc1668 發表於 2015-7-23 01:41 PM

我認為唔算
http://www.apowerhk.com/html/contact_us.html
香港九龍新蒲崗太子道東704號新時代工貿商業中心23樓
星期一至五:09:00 - 18:00 (午飯時間:13:00 - 14:00)
星期六:09:00 - 13:00