[操作疑難] 請問有冇朋友用過data recovery service?

請問有冇朋友用過依種service?大概點樣收錢法?HDD炒大鑊,backup同一時間都炒埋。

你去搵一間唔收檢查費既,不取data 不收費既較有保障,以前試過間話要收$150 做檢查費,檢查左兩星期之後話救唔到,錢就收左,但佢有無做過野又唔知

你去搵一間唔收檢查費既,不取data 不收費既較有保障,以前試過間話要收$150 做檢查費,檢查左兩星期之後話 ...
boman 發表於 2015-9-13 09:03

應該冇一間會唔收檢查費
除左HDD廠送既所謂免費recovery service

應該冇一間會唔收檢查費
KinChungE 發表於 2015-9-13 10:38

係有的
荔枝角有間同荃灣有間都唔copy data唔收費的,不過其實搵得佢去救,有野救到,都會係你想要返既data

應該冇一間會唔收檢查費
KinChungE 發表於 2015-9-13 10:38

有。年幾前去過
唔收檢查費。先睇咗先,然後報價
整完睇結果,如果唔ok, 可以就咁走人

有。年幾前去過
唔收檢查費。先睇咗先,然後報價
整完睇結果,如果唔ok, 可以就咁走人 ...
redhothits 發表於 2015-9-13 21:52

開盤救都係?我有隻突然死亡既2t seagate唔知邊度救到。

開盤救都係?我有隻突然死亡既2t seagate唔知邊度救到。
harryytm 發表於 2015-9-13 23:09

依類pro 既公司,先即場同你check 下要點救法,再quote 價比你,如果你整,佢就會用辦法去救,救完你晌部demo 機度睇下d file 救成點,要copy 就比錢,唔要就唔收錢。

2T 自己都救唔到既話,我估佢地收費約5-6k

harryytm 發表於 2015-9-13 23:09

係呀. 因為佢搞完同你報價, 如果你認為值既, 自然會俾錢.

依類pro 既公司,先即場同你check 下要點救法,再quote 價比你,如果你整,佢就會用辦法去救,救完你晌部 ...
boman 發表於 2015-9-13 23:58

通電後2下磁頭聲之後停轉。
https://youtu.be/MamLOgLibDU

請問有冇朋友用過依種service?大概點樣收錢法?HDD炒大鑊,backup同一時間都炒埋。 ...
berry 發表於 2015-9-9 17:29

個人 : 無
    公司 : 間唔中會有 , 先收上門檢查費 (因 HDD 不可出公司) , 之後有得整就再報價.