[購買問題] WD Black 6TB邊度有得買?

如題,小弟問過中X,正X都話無... 6TB只有Red, Blue同Purple... 有無師兄知邊度有得買?

如題,小弟問過中X,正X都話無... 6TB只有Red, Blue同Purple... 有無師兄知邊度有得買? ...
梁瀚文 發表於 2016-1-13 10:18

http://www.amazon.com/Black-Perf ... Drive/dp/B011LVAVEQ

lung510 發表於 2016-1-13 10:36

呢個其實我都有考慮過 但係亞馬遜海淘好似只保頭30日...

呢個其實我都有考慮過 但係亞馬遜海淘好似只保頭30日...
梁瀚文 發表於 2016-1-13 10:49

5係30日有問題可退amazon? 之後跟WD warranty?

香港代理估計唔會再返WD Black喇...... Black主打係速度,今時今日要快就唔會用HDD啦.......想買行貨唯有買RE.

香港代理估計唔會再返WD Black喇...... Black主打係速度,今時今日要快就唔會用HDD啦.......想買行貨唯有 ...
K_C_ 發表於 2016-1-13 10:55

姐系話而家市面上 4TB/3TB/2TB/1TB全部都系舊貨?

姐系話而家市面上 4TB/3TB/2TB/1TB全部都系舊貨?
梁瀚文 發表於 2016-1-13 12:09

應該係.......冇貨!?!? +刀連個mon上面嘅報價都好似冇咗啦~~~

應該係.......冇貨!?!? +刀連個mon上面嘅報價都好似冇咗啦~~~
K_C_ 發表於 2016-1-13 13:55

其實本身都用開850 pro 512GB (系統碟) + 840 Pro 256GB + 950 Pro 512GB (因為遲D想轉成系統碟,目前空碟狀態) + WD Black 2TB。最近覺得唔系幾夠用,想擴充儲存容量,添置850 Pro 1TB + WD Black 6TB。點知隻Black 6TB系香港幾乎無跡可尋

is HGST 6Tb NAS a good alternative as normal destop harddisk?

其實本身都用開850 pro 512GB (系統碟) + 840 Pro 256GB + 950 Pro 512GB (因為遲D想轉成系統碟,目前 ...
梁瀚文 發表於 2016-1-13 14:17

有咁多SSD又使乜貪Black嗰少少速度.......買RE穩陣d仲好啦~