[操作疑難] HD 2t MOVE/COPY都得4 mb/s 是壞了嗎?

隻2t   7200轉  sata6  少用    用crystalinfo   睇完全正常,但   去/被第2隻hd  copy/move  由開始1xxmb/s,吾使1分鐘就變成4-5mb/s   copy/move   /     fastcopy   都用1個電影file   約2-3g來試.請問是壞了嗎?

用hdtune :因有2個partition 用吾到write test .但用read test 最高只有0.2mb/s

用 windft  : readERROR check--pass   
                     smartselt test : test interrupted by the host with ahard or soft

用乜software去測試都只係測試,最實際係做抄寫等動作,假如速度跌到咁低,醫番都浪費彈藥,未過保就搵代理,過左保就一於送舊迎新啦。

scan 一次

回覆 2# diy-apprentice
好以3月尾到期,要買多隻HARDDISK COPY DATA先?

到時又會多了1隻2T??

回覆  diy-apprentice
好以3月尾到期,要買多隻HARDDISK COPY DATA先? ...
taiman52 發表於 2016-2-13 12:57

係就趁手啦,過左保就要食自己。

回覆 5# diy-apprentice
  又系,淨系COPY  1.5T  DATA出來 都吾知要幾耐.   去保會吾被REJECTED  ?

又系,淨系COPY  1.5T  DATA出來 都吾知要幾耐.   去保會吾被REJECTED  ? ...
taiman52 發表於 2016-2-13 13:01

真係咁差應該唔會reject吧,我上次都係把印出來的測試結果俾佢睇,跟住佢就收走了。

反正你個HDD差成咁,佢唔收你都無可能再用啦,當佢早就報銷,純粹去搏一下,佢唔收你就買過隻算數,佢肯收就賺到的。試一試又無妨,反正損失有限,只係車錢和時間。

回覆 8# diy-apprentice

去就去..THX  .即換?

請問個股市會吾會比你個ICON影響倒???

去就去..THX  .即換?
taiman52 發表於 2016-2-13 13:08

睇你個model係咪常用和有無翻修碟吧,假如係常用佢又有翻修貨,應該會即換的,冷門野就要回廠,等個多月吧,我三個RE4都要等6個星期左右。