[產品資訊] 三星 sd 卡 Pro plus同 evo用起上黎差幾遠?

我主要睇黎聽歌,睇片,裝app

via HKEPC Reader for Android

看的時候應該沒咩感覺,但evo入片的速度慢到死。

Evo 最高write只有20MB/s...係超級慢,而家換左灰白個隻,最高有60MB/s, 入片快左好多,但我估電話write未必食到咁多,因為我用airdroid 經wifi入片,我電話show得25-30MB/s

Lexar 1800x又快幾多?

Lexar 1800x又快幾多?

mingming123 發表於 2016-4-8 18:26

同Pro plus有分別

回覆 4# mingming123

比pro plus快不少,但亦貴不少. 我覺得只是看片不是拍片 有D overkill, 都是一分錢一分貨

回覆  mingming123

比pro plus快不少,但亦貴不少. 我覺得只是看片不是拍片 有D overkill, 都是一分 ...
slow 發表於 2016-4-8 20:14

1800x 係唔係得amazon有? 我係price.com見唔到

只有寫入先明顯分別~ 我睇用係手機上.....寫入速度唔大~

如果日常非拍4K片...冇乜分別....如果要讀取高D就EVO+紅卡有80MB讀取~寫入都係20MB左右..

成日拉野入張卡到就...建議買PRO

只有寫入先明顯分別~ 我睇用係手機上.....寫入速度唔大~

如果日常非拍4K片...冇乜分別....如果要讀取高D就 ...
卡洛斯牛頓 發表於 2016-4-9 04:13

我想買evo+ 128gb , 但係性價比好似低過64 gb , 我覺得值錢$350到, 有冇其他卡差唔多快,做到呢個價    錢?

我想買evo+ 128gb , 但係性價比好似低過64 gb , 我覺得值錢$350到, 有冇其他卡差唔多快,做到呢個價  ...
mingming123 發表於 2016-4-9 04:38

冇架啦~暫時咩牌子128gb都係貴~  係64gb性價比最高~咁就買128gb  evo+啦

仲要睇你用咩機....不過三叔卡真係冇乜見到有人出問題~東芝我近期都有睇過~

速度同三叔差唔多~但一定係三叔快d 因為佢張evo+~讀取有80mb   同價錢戈d都係得50左右read

write大部分都係20mb或以下